Sunday, September 18, 2011

i was in the eighth semester



salam...
hye !


i was in the eighth semester.
segalanya baru.
suasana baru, rumah baru, impian juga turut baru.
cakap pasal rumah, rindu pulak rumah di kuantan.
rumah yang menjadi tempat berteduh selama 4 bulan.




nampak macam kecik je kan?
tapi cukup besar untuk saya tinggal berdua sahaja bersama my bestie.
kecik tapi cukup lengkap.
tv, peti, mesin basuh, iron, dapur.




well, since i was in semester one until semester six, saya menginap di kolej kediaman.
and then, semester tujuh saya keluar dari kolej dan berpraktikum di kuantan.
dapat la rasa punya rumah sendiri together with my bestie.
alhamdulillah. 
selama saya berpraktikum, segalanya berjalan lancar. semuanya selamat dan berakhir dengan baik dan gembira saja. 
bukankah apa yang telah Allah tetapkan adalah yang terbaik?


well, this my bestie~




minggu pertama pada semester lapan.
 agak membosankan. kelas banyak cancel.
punya la lari laju macam halaju cahaya ke kalas takot lecturer judge kami fail bab time management. last-last kelas cancel.
well, kelas pada hari pertama kena tunjuk yang baik baik saja.


weekend sangat la membosankan.
asyik-asyik main game.
game pasang-pasang baju tuh.
kamu pernah main tak?
assignment memang la ada tapi buat-buat tak tahu.
last minute baru nak terhegeh hegeh.
macam tuh la selalu..



tapi saya yakin,
 minggu-minggu yang mendatang sure waktu untuk melalak dan berpoya poya di taman sudah tiada.
sadis.



pernah tengok orang main jongkang-jongkit duduk kat tengah-tengah palang besi?





kawan saya kata, students dia yang form 2 suka bergambar tutup muka dengan tangan. 
saya tengok gambar-gambar mereka pun memang macam tuh la.
tutup muka pakai tangan.

lepas tu, bila saya bergambar, saya teringat gaya tutup muka mereka pakai tangan.
dan saya tiru lah.
nampak macam form 2 tak?
hahhaha..