Wednesday, November 16, 2011

girls are complicated creature?


salam and hye !


"sempat lagi update blog..."
kedengaran suara sumbang berbisik-bisik..



tak bermakna kalau saya update blog, saya tak busy.
eh eh..tengah busy la ni..buat buat busy. hehe




berbalik kepada objektif, misi dan visi yang asal...





perempuan bila kenal seorang lelaki.." eh eh, dia kerja apa? hensem tak hensem tak? "(sambil sengih-sengih ) yes, soalan macam tu kan selalu keluar. well, ini realiti. kalau kurang percaya, cubalah tanya kawan-kawan yang duk senyum simpul kat sebelah tuh. betul kan? tapi kena ingat, dalam dalam memilih pun, semua sudah ditentukan oleh-Nya..




engineer? pilot? arkitek? lawyer? doctor? erkkk...cikgu je? hey, saya cikgu juga. jangan hina tau ! kang saya nangis pulak.



what? awak kerja as a grease monkey? hmm, kerja apa tuh? bagi monyet makan ke apa?? tanya lebih detail sebab nak tahu kerja macam tuh hebat ke tak gaji banyak ke tak memang dasar mata duitan kan kan??


hmm, kerja biasa biasa je..macam repair aircrft gitu. well, orang panggil we all ni as a grease monkey.


owh I see...(mata senyum..terfikir repair repair aircraft macam gaji hebat bukan??) 
tahu tak mata senyum camne?
best tak kerja macam tuh?? (saja nak tau lebih kannn...)



biasa biasa saja. tapi yang tak best, takleh pakai smart macam orang lain la. comot comot kotor kotor je selalu. mesti perempuan tak suka kan? ala..macam ni...



*jangan fikir orang ni tak hensem saya blur kan gambar dia. bukan tau. memang dah blur okay. tak bermakna gambar yang seterusnya hensem jadi saya tak blur kan...erk, faham tak ayat saya nih? hehehe




owh..macam tu ke? selalu eh kotor kotor comot comot? owh ok bye !



see see, cuba you all tengok. huh complicated kan perempuan? eh saya pun perempuan juga. hmm, tapi ada yang macam tu okey. yang si grease monkey tuh dah elok-elok dah ada rupa, gaji pun hebat tapi takleh pakai smart smart macam orang lain terus je blah owh ok bye ! haaa..well, girls are complicated creature what?


eh, okay what kalau lelaki kerja pakai full jacket macam tuh? si isteri takyah susah susah nak iron baju kan? bahagia apa kalau takyah iron baju lelaki? susah tahu nak iron kameja. iron baju kurung senang je..



hmm, mana mana perempuan yang memang hobi dia iron baju, macam eh bosan la taktau nak buat apa terus lari laju laju pergi iron baju isi masa terluang boleh la tanam minat kat lelaki yang segak kemas bergaya macam ni kan??? hobi la sangat kan? entah-entah dobi je..huhu






tak pun macam ni. kadang-kadang macam rimas pun ada jugak tengok lelaki macam ni. weird weird. perempuan weird ??? 




hmmm, tak kisah la kerja apa pun, uniform ke tak. comot ke segak. yang penting kalau nak keluar jalan-jalan,   takda maknanya nak pakai tie, suit, full jacket or shirt pilot tuh..sama je kan semua??
paling koman pun mesti macam ni je kan??

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-



amacam?
tak comot dah kan??

2 orang pelajar bising:

ibung

mana adil. gambar si grease monkey jer blur. kah3x. grease monkey tu mekanik jer laaa. mekanik kapal terbang. kah3x.

and yeah. girls are complicated. for me, I don't believe on unconditional love. errr.. adakah pengakuan ini akan melabelkan aku sebagai materialistik?

snhz

blur ar menandakan prempuan reject de..yg pitca 2nd tuh driver je pon..driver flight..keh3...

kalo da aries kan?? nk kata pe lg??
HEHEHHE