Wednesday, April 20, 2011

sebagai pempuan, saya ptt tahu ini


Salam yaaww.



Sungguh saya keliru.
Saya xdpt mmbezakan antara...



Lengkuas dan jugak halia.
korg gelakkan saya eh?
sepak kang baru tahu.




Siyes.
Ini bkn perkara men2.



Ekceli saya baru sedar yg saya tidak dpt mmbezakan antara lengkuas dgn halia.




Bru2 ni saya mau masak ayam kicap halia.

Then i asked my mum, which one is halia?



Mak saya gelak laju2. Xpe xpe..




Mak : cmne nk kawen nih?
Saya : label aje la. Bkn susah pon.





Korg cuba tngok ni kay, lbh kurg sama je lengkuas ng halia.



Okay, yg ni lengkuas. Eh tipu. Yg ni halia. Confirm bnda ni halia coz saya search kt google.he3







Yg ni plak lengkuas.




Ok fine.
Nmpak lam gmbau mcm ada beza.
Tp...




Masalah saya,
yg mne satu halia yg mna satu lengkuas?
Wahahhahaha...
Comfius sendiri.



Okay, xde apa nk citer dah.
Saya nk google jap perbezaan antara lengkuas n halia supaya xde la saya tertukar lg.
  

10 orang pelajar bising:

deDetz

hehe..google memang dapat membezakan yea cikgu =)

Fadzli Amir

Aik..macamana tak dapat bezakan yek...macam confius pulak...kalu tak dapat beza gak, cuba bau,bau dia pun dah lain...

cikCOKLET:)

kekadang konfius jgk. cuma halia nie ada kulit bewarna koko2 cket... kalo lengkuas pokok dia besar and memang susah nak korek. lengkuas kaler macam nk pink2 cket. heee.
kalo tambah lagi kunyit hidup lagi konfius! hee. :)

snhz

deDetz : he3..google leh la tlg sket2..

fadzli amir : oowh..nti snhz blja amek bau plak..kot2 dpt beza kan nti..bagus2..

cikCOKLEt : waaa..kagum ah..tp snhz kenal kunyit koz kaler de len..

~::KUYA HARIS::~

sama dgn kite laa awk.hehe ^^ kite pon tak reti nak beza benda alah dua jenis tuh.haha XD

snhz

hehehe..seb bek ada geng..ingt kan snhz sorg je xdpt beza 2 bnda tu..hik3

miradyana

saya pulak keliru antara kangkung ngn bayam..bayam saya kate kangkung,kangkung saya kate bayam..hihi.thanks sudi lawat blog mira..lawat cni balek! ;D

snhz

kangkung ng bayam eh?? jap2 nk imagine...he3..

cendawanpink

hihii..comel je..
lengkuas vs halia.. :D
time kite kecik2 dlu pn xtau mne lengkuas halia..da ari2 dok dapur bru terer bezakan.. :P

snhz

hu3..salute toink3 la kat cendawanpink..heh, bru perasan gmbau mmng ada cendawan..heeee